top of page

M’acomiado d’aquesta pàgina sabent que aquí deixo records que no oblidaré mai.
Totes aquestes paraules que es veuen plasmades aquí, venen de moments en els que he crescut, aprés i evolucionat tan com a actriu com com a persona.
Aquests dos anys he aprés a veure les Arts escèniques d’una manera com mai havia fet; això m’ha fet redescobrir una versió dins meu que estimo i vull seguir visquent.
Inicialment, volia ser periodista; ho tenia bastant decidit. Però a mesura que ha passat el temps, he sigut conscient del que realment em fa feliç: el teatre.
Així doncs, m’acomiado amb moltes ganes d’explicar a tothom tot el que he viscut aquí, sabent com ho enyoraré. Adjunto un video amb un àudio d'una serie que m'agrada molt, que m'ha recprdat al final d'aques curs.
Aquest serà el lloc on tornar quan tingui dubtes de qui soc, del que faig, i del que estimo, per recordar-me, un cop més, com de feliç he sigut entre les aules del Jaume I.

19-04. Presentem La sireneta.

Recordo com fa uns mesos pensàvem en el 19 d’abril i ho veiem tan lluny; havien de passar tantes coses fins arribar a aquesta data.
I, sense adonar-nos-en, ens plantem aquí. 
Recordo la por que em feia fer un paper tan allunyat al que soc, ser l’antagonista d’un musical de disney. Començava el curs amb moltes ganes, però angoixa de no poder estar a l’alçada d’un espectacle com és aquest, al que tots i totes li acabariem dedicant tantes hores.
Ha sigut un procés preciós, amb alts i baixos, nervis, dubtes, però amb moltes ganes, estima, i dedicació.
Per mi també ha suposat sortir del registre en el que m’he trobat fins ara i aprendre a confiar; i a que quan no ho feia en mi, fer-ho en les professores, que finalment, tenien raó: realment gaudeixo fent d’antagonista com feia temps que no ho feia, i em recorda, un cop més, perquè estimo al teatre.
Com a alumne del batxillerat escènic de l’institut Jaume I, arribo a aquest 19 d’abril amb el cor enconjit de tot el que hem viscut, après i crescut junts.

Obra La Sirenita 031.jpg

Comencen assajos al TAS->

Durant poc més d'una setmana, hem estat passant tot el que hem fet a les aules al TAS, l'espai on fariem la representació final. 

En un inici va ser impactant veure com adaptariem tot el que hem treballat allà, sent un espai tan gran. A més a més, hauria de fer crèixer el meu personatge fins fer-lo omplir tot l'escenari. 

Han sigut dies molt intensos però que hem après i hem treballat amb molta energia i positivisme per arribar a un bon producte final.

WhatsApp Image 2024-04-26 at 20.29.07.jpeg

Últimes sessions amb la Rosa Mateu.

Finalment, hem acabat amb l'assesorament de la Rosa Mateu cap a la nostra interpretació, tan dels nostres personatges com de la proposta en general.

Personalment he après molt de les seves indicacions, ha fet crèixer el meu personatge i crec que ha sigut una peça molt important. També he aprés sobre les diferents maneres de dirigir i de veure les escenes més enllà del text.

En resum, les classes amb la Rosa Mateu me les guardo per sempre per tot el que ha aportat amb tan poc temps.

WhatsApp Image 2024-04-26 at 20.29.07 (1).jpeg

Últimes sessions amb l'Ana Corredor->

Hem realitzat les últimes sessions per acabar de perfilar totes les coreografies del musical amb la coreògrafa i ballarina Ana Corredor. Estic molt agraïda de la feina que ha fet l'Ana amb nosaltres pel resultat obtingut, on, fins i tot sense ser ballarins, hem pogut acabar defensant les parts musicals amb moviment.

WhatsApp Image 2024-04-26 at 20.29.05.jpeg

Seguim amb el treball de personatge.

Durant les primeres setmanes del tercer trimestre he estat treballant el desenvolupament del meu personatge al llarg de les escenes. A través del treball de diferents escenes, he pogut "contaminar-me" de les emocions del meu personatge a través del procés emocional que fa en diferents punts.

Obra La Sirenita 038.jpg

Grow Your Vision

Treball de personatge->

Durant aquest trimestre he passat per molts punts pel que fa al meu personatge; angoixa i desconfiança però també moments de gaudir i viure des de dins de tot aquest procés. 

Penso que durant aquests últims mesos li he estat donant varies voltes a l'Úrsula, fins veure què és el que em volia quedar i el que no. Passar per tots aquests punts ha pogut nutrir molt tan l'actitut del personatge com la meva.

Finalment crec que aquest tercer trimestre podré acabar d'exprimir el meu personatge i poder sentir-me orgullosa del treball que estic fent. 

WhatsApp Image 2024-02-23 at 20.32.09 (3).jpeg

Sessions amb la Rosa Mateu.

Aquest trimestre hem tingut la sort de poder aprendre de l'assesorament de la Rosa Mateu, la qual ha visualitzat les diferents escenes de la Sireneta que hem estat treballant i ens ha donat consells sobre com fer crèixer aquestes escenes.

Penso que ens està ajudant molt a fer gran aquesta representació a donar més persoalitat als nostres personatges. En el meu cas, m'està ajudant molt a trobar l'Úrsula que vull aconseguir.

WhatsApp Image 2024-02-23 at 20.32_edited.png

31/01: Ana Corredor->

En aquesta sessió hem estat treballant l'escena de la mort de l'Úrsula i la canço de Al fons del mar. Personalment he gaudit molt d'aquest taller i li he pogut donar unes voltes a l'Úrsula que fins ara no li havia donat.

IMG_0350.HEIC

23/12-> Taller de cant.

El passat dimecres 20 de desembre vam poder gaudir d'un taller de cant fet per l'Andrea Agustín, graduada al Conservatori Superior de Música del Liceu. 

En aquesta classe va treballar una cançó a nivell grupal i les diferents cançons de la Sireneta.

Personalment, aquest taller va suposar clau en el procés de creació del meu personatge. L'Andrea em va entusiasmar i motivar en treballar un personatge potent i, tot i que no vaig poder fer el taller amb l'energia que m'hagués agradat, vaig aprendre moltes coses que definitivament a dia d'avui m'estan servint.

IMG_9726.HEIC

14/12: Sortida a Barcelona->

El passat 14 de desembre els meus companys van anar d'escursió a fer un taller a l'escola de teatre El Timbal i a visualitzar l'obra musical L'alegria que passa. Jo personalment no vaig poder assistir-hi, però els meus companys m'han comentat que van poder aprendre molt. M'hagués agradat molt anar-hi, segur que van gaudir molt del teatre!

Grow Your Vision

27/11: Treball de personatge->

Despres de reflexionar varies vegades sobre la meva feina amb el personatge, l'Ursula, vaig decidir fer un canvi i enfocar el meu treball i la meva actitud des d'un altre punt de vista.

Vaig escriure i graficar diferents punts que crec que he de tenir presents durant aquests mesos i a partir d'aquí aprofitar molt més l'oportunitat de fer l'antagonista i gaudir-la.

Des de llavors, he fet una classe. En aquesta m'he sentit molt més còmode i començo a agafar-li gust a l'Ursula. 

A partir d'aquesta base em proposo fer crèixer tot el que tinc i, a curt termini, trobar una manera de moure's o desplaçar-se més adient al personatge per utilitzar-ho com a eina. 

Agafo amb ganes i entusiare els mesos que queden i amb moltes ganes de treballar!

Ana Corredor-> Segona sessió (22/11).

En aquesta segona sessió amb l'Ana Corredor hem coreografiat dues cançons: mariners i part d'aquell món. 

Personalment, he gaudit molt d'aquesta sessió. He sortit força satisfeta de la feina que estem fent i el producte que poc a poc va sortint. A l'inici de la sessió no tenia molta energia però penso que de seguida he canviat la meva actitut i he afrontat la classe amb molt entusiasme i atenció. 

Escenes de la Sireneta. 

Hem començat a treballar les diferents escenes de la Sireneta distribuint-les en setmanes.

Fins ara, he treballat dues escenes de l'Ursula. Personalment m'està costant força la construcció del pesonatge i sovint he dubtat del que estava fent, he sentit força inseguretat respecte la meva tasca com a actriu a l'hora de treballar.

Però estic intentant gaudir del personatge i poc a poc ho vaig fent més. A mesura que van passant les classes vaig trobant el personatge, i confio que amb el temps podré assolir el meu principal objectiu de gaudir del personatge, sentir-me segura dalt de l'escenari, i sorprendre al públic. 

Ana Corredor-> Primera sessió (26-10).

Durant aquest curs tindrem la sort de tenir l'ajuda de la ballarina Ana Corredor per crear les coreografies i parts de moviments del musical de la Sireneta. En aquesta primera sessió hem treballat el moviment al fons del mar i dels pirates. 

IMG_8323 (1).HEIC

03/10-> Començem els assajos de la Sireneta!

Començem a treballar el musical que farem a final de curs: la Sireneta. Primer hem llegit tot el text i ens hem començat a imaginar com seràn els nostres personatges!

Afronto l'Ursula amb ganes de sorpendre i, tot i que sé que em costarà, poder fer una antagonista treballada i completa. 

1697031667354.jpg

Text: pulmons. 

Dursnt poques sessions vam estar treballant una escena de l'obra teatral "pulmons" per fer treball de text i treballar un personatge. Jo personalment, no vaig poder treballar gaire aquest guió perquè no vaig poder assistir a les classes on més el vam treballar, però els dies que vaig ser-hi vaig gaudir-lo molt. 

Moviment-> exercisi avaluatiu:

Per finalitzar la feina de moviment vam presentar una proposta amb deu premises diferents relacionades amb el que haviem treballat. Personalment, vaig gaudir molt d'aquest exercisi. En un prinicpi vaig afronar-lo amb una mica de por, ja que no sabia que fer, però vaig decidir un tema que m'angoixava una mica durant les últimes setmanes: haver deixat la dansa, i convertir-ho en una proposta escènica. Per mi no només va ser un exercisi, sinó que em va permetre despedir de la dansa, fet que va nutrir encara més la proposta. Vaig sortir molt satisfeta de l'exàmen i crec que la feina que vaig fer es veu reflectida en la nota. Adjunto una part de l'exercisi.

Moviment:

Durant les primeres setmanes hem estat treballant els moviments corporals a partir de diferents tipus de moviments: rodons, airosos, pesats...

Treballar el cos ens permet tan crear personatges a través d'un moviment, com tenir consciència del nostre cos i saber com utilitzar-lo a escena. 

Primeres setmanes-> Treballem impovitzacions.

Durant les primeres setmanes del curs, hem estat treballant les improvitzacions i l'agilitat mental a l'hora de crear escenes ràpides, a partir de diferents exercisis, i recordant el que vam fer el curs passat. 

IMG_7656_edited.jpg

21/09-> Programació teatre Bartrina.

El 21 de setembre va venir la Rosa Mateu a fer-nos una xerrada sobre la programació del teatre Bartrina, i, d'aquesta manera, ser conscients de les popostes que ens oferta aquesta temporada el teatre. 

6F615A8D-BCD0-4C4F-9248-CA106D1B7773.jpg

Grow Your Vision

25/05->Moviment i cos.

El 25 de maig vam estar treballant el moviment del cos a través d'un conjunt de moviments que vam crear per parelles en una cadira i les vam anar convinant de diferents maneres.

25/05->Reflexió de la mostra.

L'endemà de la mostra de final de curs vam estar analitztant com ens havíem sentit respecte al resultat final i el procés. Personalment, crec que ha sigut una experiència plena de moments  molt especials i he pogut aprendre molt de tots i cada un d'ells. Adjunto una imatge de les preguntes que vam haver de respondre, on es pot veure més profundament com m'he estat sentint. 

81ACE992-09AA-41A9-94EB-BB145FBBA64D.jpg

24/05-> Mostra final.

El 24 de maig vam fer la mostra final de 1r de batxillerat. Durant l'assaig general no vaig quedar-me gaire satisfeta per la meva feina i això em va espantar bastant. De seguida vaig sentir nervis però tan bon punt vaig pujar a l'escenari se'm van passar. Vaig gaudir molt de tota l'estona i considero que tota la feina va acabar valent la pena.

WhatsApp Image 2023-05-28 at 22.52.07.jpeg

Últims dies abans de la mostra.

Els últims dies abans de la mostra van ser molt intensos... Sovint ens ha costat confiar en el procés i això personalment m'ha afectat a l'hora de fer un assaig. M'ha costat quedar-me satisfeta a l'acabar els assajos i aleshores a més de les crítiques que em donaven les professores acostumava a afegir-ne també de pròpies. He intentat incorporar tot el que se m'anava comentant, alguna de les coses m'ha costat més i d'altres menys, em sento majoritariament satisfeta en com he anat incorporat tot.

WhatsApp Image 2023-05-28 at 23.35.37.jpeg
WhatsApp Image 2023-05-28 at 23.35.38.jpeg

18/05-> Crítica teatral.

El passat 14 de maig vaig anar a veure l'obra de teatre Cecília, una adaptació de l'obra Aigües encantades de Joan Puig i Ferreter. És una adaptació de l'Encarna, una actriu i dramaturga catalana que ha dirigit la seva pròpia obra de teatre. L'obra és adaptada en l'actualitat i ens fa qüestionar diferents aspectes sobre la història original i el moment en la qual va estar escrita. És una manera entretinguda i més divertida d'introduir-nos als clàssics mentre l'intèrpret et fa reflexionar sobre la mateixa història.

L'elecció de l'obra és força senzilla; la meva mare coneix des de fa molts anys a l'actriu i va pensar que anar a veure-la en una obra de teatre seria una bona manera de passar temps en família mentre gaudim de la cultura. Lligades a aquesta elecció, les meves expectatives no eren gaire altes, ja que inicialment, en veure que és una adaptació d'un clàssic, vaig pensar que no seria del meu gust. A més a més, em van comentar que l'obra original és una mica complicada si no estàs especialment informat sobre alguns aspectes de la sequera, aleshores les meves expectatives van baixar una mica en pensar que potser no entendria diferents factors de l'argument. Però sense cap mena de dubte les expectatives van ser completament superades amb molt d'èxit.

L'obra va ser representada al Centru, un petit teatre situat al centre de Vila-seca. No és un teatre gaire gran i és força antic, per aquesta raó les condicions en les quals es troba en l'àmbit tècnic no són especialment àmplies, però sí que ofereix els suficients recursos per a tenir una il·luminació i un espai sonor correcte.

Pel que fa a l'argument de l'obra, és necessari agafar de referència l'obra original d'aigües encantades de l'autor modernista Joan Puig i Ferreter. L'obra se situa en un petit poble de Tarragona, quan la Cecília torna a casa dels seus pares i es troba amb el problema d'una preocupant sequera en la qual viuen els habitants del poble des de fa temps. La protagonista decidirà trencar les idees dels seus pares i proposar una nova manera de solucionar el problema de la sequera. En comparar l'obra original amb l'adaptació podem apreciar la gran feina que ha fet la dramaturga; manté textos de l'obra originals, però també afegeix matisos nous per fer-la més actual, surt del personatge per mostrar un punt de vista extern que ens convida a reflexionar i ens genera monòlegs on ens parla el personatge en sí independentment de les indicacions de l'autor. Concretant el text de l'obra, vull recalcar la metàfora que es manté present en gran part de l'obra, que si no m'equivoco és la següent: "l'àguila volarà del galliner". Aquest joc de paraules està present en tota l'obra, i, especialment, en un moment en què l'actriu surt del personatge mentre per incitar-nos a la reflexió mentre ens recita un monòleg que ens fa qüestionar diferents aspectes sobre l'impacte d'aquesta obra i el reflex que encara té de la societat actual. En el moment en què està recitant aquest monòleg l'actriu es troba baix de l'escenari, entre el públic, donant ocells de paper a diferents persones fent referència a la metàfora comentada anteriorment. Considero que és un moment molt important de l'obra i que és una forma d'aproximar-nos a la història i de mantenir actiu i atent el  públic.

Les capacitats de l'actriu, eren, sense cap mena de dubte, molt completes i àmplies. Des del primer moment fins a l'últim, que es manté sola dalt de l'escenari, no se la veu petita ni molt menys amb poca presència escènica. Omplia per complet tot l'escenari amb la seva energia (ja sigui positiva, activa, negativa, passiva... independentment del moment de la trama). Defensava la història de forma impecable i mantenia en tot moment l'atenció del públic. A més a més, es tractava d'una proposta multidisciplinar, ja que podíem veure una sèrie de moviments corporals, sobretot a l'inici, i un control corporal constant, a més d'un moment en què l'actriu acompanya el seu text amb una petita melodia amb un ukulele. Un fet que m’agradaria recalcar i que em va cridar especial atenció va ser la respiració; l'actriu tenia constantment controlada la respiració i la feia funcionar segons el que ella volia fer sentir. També considero important recalcar la capacitat de fer diferents personatges (principalment quan representava els  pares de la Cecília) en molt poc temps i mostrar clars matisos que ens donaven a conèixer a cada un dels personatges independentment que els representés la mateixa persona.

Pel que fa a l'escenografia és força senzilla. A dalt de l'escenari veiem dues o tres caixes de fusta que són combinades de diferents formes a mesura que avança el relat, una catifa al centre de l'escenari, i un dels objectes més rellevants de la història; un pal de pluja (instrument en forma de tub que simula el so de la pluja) que representarà el moment en què plou dins de l'argument. Tot i que l'escenografia fos simple, gràcies a la il·luminació i el moviment de l'actriu, podem  situar diferents espais dalt de l'escenari. També s'utilitza un recurs força interessant com és la sorra per representar la relació que té amb els seus pares.

L'actriu es canvia de vestuari tres vegades. Les tres ho fa dalt de l'escenari, és a dir, es va traient capes. A l'inici la podem veure amb una mena de bata, a continuació amb un vestit negre, i després amb una samarreta en la qual podem llegir  "la meva obra és la meva vida". Els tres vestuaris també poden representar les tres etapes principals per les quals passa la protagonista.

Endinsant-nos en l'espai sonor, vull anomenar dos aspectes que em van semblar molt interessants: la música tecno i les veus en off. En diversos moments s'usa el recurs de les veus en off per representar comentaris del poble o converses indirectes amb la protagonista. Crec que estan molt ben definides i utilitzades en uns moments molt concrets. D’altra banda, , en més d'una escena, principalment en escenes intenses i caòtiques, podem veure l'aparició de fragments de música tecno, que ens aproxima la història a l'actualitat i ens ajuda a entendre les emocions del personatge.

L'obra és dirigida, adaptada, i interpretada per l'Encarna Laínez i Robert, i produïda per Amelie productions, una companyia creada durant el 2019 per l'actor Josep Maria Piñol. La companyia està formada per aquest actor, per l'Encarna i per l'Anna Fortuny.

El moment en què ha sigut produïda aquesta adaptació també ha sigut molt encertat; considero que la sequera actual també és un tema que ens pot tocar molt de prop i és molt interessant veure una obra que reflecteix una situació molt semblant però en una altra època. Si ens comparem amb aquella època i la seva manera d'actuar podem concloure diferents idees, com per exemple, que el constant rol de poder dins de la societat encara es manté avui en dia. A més a més, a través de diferents monòlegs ens sorgeixen qüestions sobre la importància d'aquesta sequera al món i de la capacitat de buscar solucions; realment solucionem els problemes que se'ns presenten com creiem que s'han de fer o com ens han ensenyat a fer? La Cecília també es planteja aquesta qüestió.

Personalment, la rebuda d'aquesta obra per a mi va ser molt positiva. Vaig trobar-me interessada per la història en tot moment, no vaig perdre el fil i les meves emocions durant tota l'obra van anar variant. Crec que és una obra molt interessant per tothom, però sobretot pels amants del teatre o de la literatura, ja que podran trobar diferents aspectes dels quals s'hi podran inspirar. En el moment en què vaig sortir del teatre vaig sentir interès cap a la història original i crec que que una obra de teatre retorni l'interès d'una espectadora cap a una de les obres clàssiques és un fet molt important. És una sort que la història de Joan Puig i Ferreter es mantingui igual de viva i que avui dia ens continuï qüestionant diferents aspectes de la vida.

18/05->Assaig de la mostra final.

Durant varies hores vam estar fent assajos de tota la mostra seguida i vam anar treballant  diferents ítems. Una de les coses que crec que més ens van costar van ser les coreografies.  Van ser dies molt intensos i de treball però també vam gaudir molt del procés. 

24/04-> Treball escena final.

Durant varies sessions vam estar treballant una escena titulada "n'estimo un altre"; aquest text tracta sobre la monotomia d'una parella i un dels dos vol demanar una mica més d'acció i canvi a la seva relació. Al principi de la mostra la fèiem amb un final trist mentre que al final de la mostra la tornàvem a repetir però amb un final més feliç i positiu. En aquest video es pot veure el treball de l'escena final. 

30/03-> Escena inicial de la mostra.

Una de les coses que més vaig gaudir treballant va ser formant el conjunt final de la mostra que faríem al final del curs. Per això, durant uns dies, vam estan preparant l'escena inicial, on entràvem a escena i dibuixàvem alguna de les escenes que passarien posteriorment. Havíem de ser clars, precisos i rigids amb els nostres moviments per a obtenir un bon resultat.

16/03-> "Odio els meus fills".

Tan bon punt vam tornar de Setmana Santa vam començar a treballar un text fet per les T de teatre que parla sobre un grup de quatre mares que confessen que odien els seus fills. El text és molt dinàmic i aporta un ritme molt interessant a l'escena, hem pogut gaudir molt interpretant-la. A més també vam haver de treballar la connexió entre nosaltres i la cooperativitat per tirar endavant una escena. Adjunto una imatge del guió, on es poden veure diferents apunts que vaig  anar fent a mesura que treballàvem el text.

WhatsApp Image 2023-05-28 at 22.52.06.jpeg

14/03-> Sessió amb l'Albert i la Mònica.

El 14 de maig vam poder gaudir d'una conversa amb la Mònica Rincón, directora teatral i creadora artísica, i l'Albert Casanovas, escriptor i dramaturg. Ens van parlar d'una futura producció en la qual estaven treballant i els seus plans d'anar a una residència artística. Nosaltres els vam poder ajudar responent unes preguntes que ens van fer per tenir un punt d'informació sobre una perspectiva juvenil sobre alguns aspectes. Vam gaudir molt de l'estona.

IMG_20230314_135955.jpg

Grow Your Vision

16/02-> sortida.

El dia 16 de febrer vam poder gaudir d'una sortida que vam fer els alumnes de primer i segon de batxillerat escènic a Barcelona.

Primer de tot, vam anar al teatre Poliorama a veure l'obra teatral A.K.A. Després vam anar a l'escola superior d'art dramàtic a EOLIA  a fer un taller i a conèixer el funcionament de l'escola. Per últim, van anar al Col·legi del Teatre a fer un altre taller i a veure l'escola.

IMG-20230216-WA0003.jpg

02/02-> Diàlegs.

Hem estat treballant per grups de dues i tres persones diferents textos teatrals. Primer vam treballar els nostres personatges a través dels pecats capitals per enriquir el nostre personatge de moviments i característiques concretes.

Més tard el vam treballar basant-nos en diferents animals i la seva manera de moure's. 

Per finalitzar la feina vam fer una proposta defensant el nostre guió.

IMG_20230202_100829.jpg

19/1-> Improvització.

Després d'haver treballat els monòlegs, hem estat unes setmanes treballant les improvisacions de diferents maneres. Algunes d'elles, buscant un objectiu concret, i d'altres generant un conflicte a través d'un moviment. També vam fer un exercici que es besava en una consulta psicològica, amb l'inconvenient que parlàvem amb un idioma inventat, i, per tant, no ens enteníem.

14/12-> Monòlegs.

Vam estar treballant els monòlegs individuals de diferents maneres. Una d'elles va ser relacionar el nostre personatge amb un animal, i observar com respira, com es mou, i relacionar-ho amb el nostre monòleg (tenint en compte les intencions). També els vam treballar fent una acció repetida i veure com el nostre cos reacciona a diferents impulsos. I per últim, adquirint diferents comentaris que ens afegia la professora per nodrir la interpretació del monòleg.

Al cap d'un temps vam fer la proposta final del monòleg amb diferents complements escenogràfics i vestuaris, tenint en compte tot el que havíem treballat anteriorment.

IMG_20221201_101533.jpg

19/12-> Vídeo de Nadal.

Més endavant vam gravar la cançó amb una escena prèvia, i d'aquesta manera vam obtenir el resultat final. Ens vam trobar amb diferents problemes com la falta d'uns companys o el poc temps que vam tenir. Però finalment vam poder assolir un bon resultat compartit.

IMG-20221201-WA0008.jpg

1/12-> Vídeo de Nadal.

Per agafar idees del vídeo de Nadal vam provar de fer improvisacions en forma de pluja d'idees fins que vam trobar un tema sòlid i quines intervencions podria fer cada una de les persones. Vam decidir optar per la idea de representar una classe enrabiada que vol buscar venjança cap a una professora. Finalment, com que saben que a aquella professora li molesta el Nadal, decideixen decorar l'aula de forma nadalenca.

Grow Your Vision

17/11-> Monòleg

Hem iniciat la classe calentant amb la salutació al sol, una tècnica de yoga en la que hem treballat la respiració amb el cos de diferents formes. També hem treballat en nostre monòleg individual i les intencions que li volem donar a través de les cintures respiratòries. 

2/11-> respirar 

A la classe d'avui hem treballat la respiració per saber interpretar un personatge o una emoció desde l'aire que agafem també. Hem treballat les cintures respiratòries i com utilitzar-les. També hem experimentat per on podem fer passar l'aire pel nostre cos i què passa quan deixem anar veu mentre respirem per diferents punts. 

IMG_20221103_104503.jpg

Crítica teatral; la Gran Pas

La Gran PAS és una obra que mostra la història de la Carla. La Carla és una jove que després de sis anys treballant en una empresa en què  no se sentia còmoda decideix fer un gran pas i deixar la feina, i, en tot aquest procés, aconsegueix reconciliar-se amb la seva família, amb ella mateixa, i amb la seva versió de quan era petita. En tot aquest camí, a més a més, descobreix un fet que li fa entendre la seva relació amb els espais i acabar-se d'entendre com a persona.

La meva elecció a l'hora d'anar a veure aquesta obra teatral era deguda a la recomanació d'una professora i l'atracció que em va provocar la imatge publicitària, ja que el cartell representa la silueta d'una noia amb un forat on se situaria el cor, en el qual es veuen les cames d'una noia pujant les escales. Ami aquesta imatge ja em cridava l'atenció, ja que era diferent deles que tenia en aquell moment al voltant ja que totes les altres eren fotografies i no dibuixos.  Una altra cosa que des d'un principi em va cridar l'atenció va ser el nom de l'obra, "La Gran PAS": d’entrada, quan  el llegeixes, entens que es refereix al pas com un canvi o una evolució, però en el moment en què penses més enllà t'adones que per l'article que té al davant , no es refereix al pas que imaginava, sinó a un altre concepte. Aleshores també em va provocar més interès saber sobre aquesta història i a què es referia amb aquesta paraula.

La representació es va fer al Teatre Bartrina de Reus, un espai cultural molt important de la ciutat. Tot i la mala ubicació de  les nostres entrades, vam aconseguir veure l'espectacle sense cap problema.

L’obra s’inicia amb un monòleg de la protagonista presentant-se i posant context a la seva situació. Aleshores, la resta de l’obra es desenvolupa a través de flashbacks cap al seu passat, mostrant així la seva història.  Des del meu punt de vista, la trama és el reflex de la realitat de moltes persones. Crec que s'entenen tots els conceptes i la relació entre el seu dia a dia i com se sent ella. És una història molt emotiva i sovint, tot i que no visquis en la mateixa situació que la Carla, et pots sentir identificada amb ella en el fet de no trobar-se a una mateixa o no saber reconèixer el que es mereix o no. A més a més, entre els diferents actes hi apareix un petit suport audiovisual en el qual apareixen diferents persones d'alta sensibilitat (com la protagonista) que expliquen situacions reals que han viscut elles. Això també dona l'oportunitat d'escoltar històries reals i poder empatitzar millor amb el personatge, consciencia més sobre l'alta sensibilitat i apropa l’obra cap la nostra realitat.Durant tota la proposta només apareix una actriu, tot i que sovint persones de la seva família o altres versions d'ella apareixen en forma de vídeo projectats a la paret del fons de l'escenari. Crec que té molt de mèrit el treball de l'actriu, la Irene Benavent,  per saber interpretar un procés tan complex com el de la protagonista ella sola. Per molt que l'escenari fos força gran, l'actriu el va omplir per complet amb la seva presència escènica:sabia portar les emocions al punt adequat per a cada situació. A més a més, hi havia una proposta corporal de dansa contemporània, que em va impactar molt. Crec que a banda de la gran feina interpretativa que va fer l'actriu, també va fer molt bona feina amb/a través les petites mostres de dansa que hi havia incorporades a mesura que avançava l'obra, puix que tot el que no mostrava amb les paraules, ho feia  amb el seu cos i la seva expressivitat a l'hora de ballar.

​

L'escenografia estava únicament formada per dos cubs de fusta on l'actriu s'asseia, un maniquí simulant el seu cap, una gàbia que volia  representar  el seu pare, un mirall que representava la seva exparella, i un pal de fregar que era la seva mare. Crec que tots els objectes utilitzats estaven molt pensats i decidits amb precisió. L'actriu aconseguia fer creure al públic que realment aquells objectes eren personatges reals.

El vestuari de la protagonista es basava en uns pantalons de color marró i una samarreta de color blanc. Era força neutre i concordava amb la personalitat de la protagonista, ja que els colors transporten a un sentiment d'innocència. Tot i això, a la primera escena, on fa el principal monòleg,  el vestuari era diferent: un conjunt de color taronja amb flors, que transmetia simpatia i llum.

Respecte al so i la música, l'opinió és força positiva. Se sentia bé tot el que deia l'actriu  i la música. Tot i això, com que l'actriu portava micròfon, sovint, quan ella cridava, se sentia molt fort i de vegades impedia poder gaudir al cent per cent de l'escena.

En finalitzar l'obra la directora i autora de l’obra, la Mònica Rincón, va pujar a l'escenari i va parlar durant uns minuts, mostrant la seva emoció per com havia anat l'obra i la seva rebuda. Amb les seves paraules d'agraïment va fer emocionar al públic. Ella és una persona amb alta sensibilitat, un fet que comparteix amb la protagonista, i això li ha permès empatitzar i apropar-se més a ella. És una història amb molts detalls que fan valorar molt positivament l'obra i amb una trama molt interessant i que et fa conèixer situacions reals.

Des del meu punt de vista, La Gran PAS és una obra necessària per conscienciar i transmetre un missatge. Era una obra que podia donar a entendre una característica d'un col·lectiu de persones, i una manera diferent de veure la forma de comportar-se de les persones. A més a més, mostrava un reflex d'una situació real, aleshores permet a totes les persones que tinguin alta sensibilitat identificar-se i fins i tot sentir-se més acompanyades. Ensenyar que no tots som iguals i que això està bé. D'altra banda, en un moment de l'obra fa una crítica a la quantitat de diners que la protagonista  ha invertit en el psicòleg; penso que aquí mostra un missatge necessari respecte a la importància de la salut mental a la sanitat pública i la poca gestió que hi ha.

Per acabar, m’agradaria comentar la reacció de l'espectador. Des del meu punt de vista, el públic va tenir una bona resposta i va sortir de l'obra amb bones sensacions, crítiques positives tant cap a la directora com a l'actriu com a tot l'equip de darrere. També va provocar una gran sensibilitat entre les persones que eren allí, per exemple, segons el punt de vista de la directora del centre on vaig fer l'educació primària, "La Gran PAS és una obra que ajuda també com a docent a entendre el comportament d'alguns dels infants i a empatitzar amb ells. M'emporto l'experiència de veure aquesta obra al meu dia a dia".

En conclusió, tenint en compte totes les característiques que he comentat,  La Gran PAS és una obra plenament recomanable per persones de tota mena d'edat, penso que sempre sortiràs d'allà havent après coses noves.

6fd09ea6-bfea-49dc-807b-ca451d193f2d.JPG

22/10-> poemes 

Avui hem seguit treballant els poemes. Per això, hem representat un gest o moviment mentre deiem uns versos del poema. D'aquesta manera convinar-los i experimentar diferents ritmes de dir-lo.

10/10-> Poemes 

A la classe d'avui ens han repartit un poema per grups. Hem separat per síl·labes els versos i els hem representat amb passes. D'aquesta manera podem ser conscient de amb quin ritme vol que llegim el poema l'autor. També hem destacat les paraules més importants de cada vers per poder-li donar enfasi als conceptes que trobem més necessari   fer-ho  al recitar-lo.

IMG_20221010_135310.jpg

22/9-> L'espai 

Durant aquesta classe vam treballar la gestió de l'espai. Vam aprendre a ocupar millor l'espai que disposàvem, i per això vam fer una sèrie de dinàmiques que es basaven en, amb els nostres cossos, haver de representar una imatge creant un quadre amb la condició de que haviem d'utilitzar correctament tot l'espai.

IMG_20220922_095914.jpg

15/9-> Connexió

Hem iniciat el curs treballant en el nostre cos i la connexió amb els altres. Per això hem pogut ser conscients del nostre cos treballant les velocitats i igualant-les amb les dels nostres companys. Amb aquest exercisi podem aprendre a controlar millor el nostre cos i a ser conscients d'ell, a més a més de poder cohesionar millor amb el ritme del grup.

IMG_20220915_094157.jpg
bottom of page